marți, 21 aprilie 2009

Inapoi in Singapore

Plecam din Tioman cum am venit. Cu barca. Intrebam cu o seara inainte in patru locuri la ce ora e plecarea. Raspunsul e cam acelasi: sigur e una la 7.30 dar depinde de flux. Sa fiti acolo pana in 7.00 ca azi a plecat mai devreme.

Ajungem pe la 6.45, pe o ploaie deasa. Noroc ca e cald si nu se simte vremea prea rau. In afara de noi, nimeni. Folosim oportunitatea sa vedem rasaritul. Aici se lumineaza foarte repede. Acum e noapte si in jumatate de ora soarele e sus.







Intr-un tarziu ajunge si un olandez. Merge in Mersing sa schimbe niste bani. Singurul ATM de pe insula nu-i accepta cardul. Calatoreste in jurul lumii de 11 luni si nu i s-a intamplat niciodata una ca asta. Poate de aia nu i-l accepta imi vine sa-i zic! N-o fac. Il la sa se laude ca mai are o luna de mers prin Indonezia si doua saptamani prin Africa de Sud si pe urma acasa.

Vine si barca la opt fara zece. Ne urcam si ne pregatim de congelare pentru doua ore. Aici orice spatiu inchis are aerul conditionat dat la maximum.

In Mersing, teoretic avem un autobuz la 12.00 si face cam patru ore pana in Singapore. Intreb la ghiseu daca stiu la ce linie vine autobuzul de Singapore. Mi se raspunde: 13 sau 14. Asteptam autobuzul linistiti la linie. Noi si alti 6-7 albi.

La un moment dat observ un autobuz pe care scria Singapore, tras in afara statiei cam la 30m. Il intreb pe sofer daca e cu autobuzul de 12.00. Raspunde ceva in malaeziana. Ii fac semn daca sa aduc bagajele si-mi zice ca da. Nu mai avea chef sa traga pana la linie! Ne urcam. Nu sunt sigur ca toti cei care luasera bilete de Singapore reusesc.

Drumul inapoi e destul de plictisitor. Parca ne plimbam in permanenta printr-o plantatie de cocotieri.



Singapore-Mersing ne-a costat 34S$ de persoana. Mersing-Singapore ne costa 6S$.


-- Post From My iPhone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu