sâmbătă, 18 aprilie 2009

Abot

Seara. Il vad ca apare pe plaja tinand o mana de om. Rade si zice ca se uita dupa restul corpului. E de plastic. Rade si zice ca pune nu stiu ce semn pe plaja.

Il intreb care e legenda insulei. Cica de mult, tare de mult era un dragon care mergea din China sa se insoare cu o in Singapore. Pe drum s-a oprit pe o insula sa doarma peste noapte.


Cand a vazut cat de frumos e rasaritul, cat de curata e apa si cat de multi pesti sunt a decis sa nu mai plece niciodata si s-a trasformat in Tioman. De atunci au ramas si cele doua coarne ale dragonului.

Ii dau o tigara si-l intreb daca vrea o bere (era happy hour). Nu bea. Il intreb daca e musulman. Este. Dar nu e singurul motiv. Nu vrea sa dea un exemplu prost la copii. Are cinci.

E comun, zi eu, sa ai cinci copii aici? Poti sa ai si 20 sau 12, zice el. Daca te tine economia familiei. De obicei au doi-trei copii pe insula. La el e ieftina viata.


Are o barca cu vasle. Daca vrea peste proaspat pleaca o ora doua si se intoarce cu 4-5 pesti mari. Si legume? Din padure! Padurea-i da totul: cartof dulce, tapioca etc. Nu trebuie sa plateasca decat curentul. Apa e colectata din izvoarele de pe insula si e gratis. Ne-o prezinta pe nevasta-sa - tailandeza. Are 28 de ani si patru copii. 10 ani cea mai mare, 1.5 ani cel mai mic.

Mai are o fata studenta in Kuala Lumpur. Dintr-o casatorie anterioara. Pana in '95 a lucrat acolo. Castiga 50.000 MYR pe luna, dar cand a vazut cat de frumos e si cat de usor prinde peste a decis sa ramana ca dragonul aici.



-- Post From My iPhone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu