sâmbătă, 18 aprilie 2009

ABC

ABC vine de la Kampung Aur Batang. Nu stiu unde au gasit ei C-ul.




E un fel de statiune unde se poate ajunge fie cu see taxi (adica barca) fie pe jos cu o portiune de padure. Chinezul de ieri ne spunea ca putem ajunge in 30 de minute. Noi ajungem in aproape o ora.



ABC e de fapt un trotuar pe malul marii (asfaltat) pe care incap doi oameni mergand in paralel sau o motoreta cu atas. In Malaezia cred ca oamenii invata sa mearga pe motoreta si pe jos in acelasi timp. De cateva zile ma minunez de ce vad. Copii, batrani, femei, femei cu broboade (Malaezia e stat musulman) toata lumea merge pe motoreta si cara cate ceva - preferabil intr-un fel de atas improvizat.

Dar sa ne intoarcem. ABC - un mare trotuar. Cam 20 de minute de strabatut pe jos de la un capat la altul. Pe o parte e marea (de sud a Chinei) pe cealalta sunt locuri de cazare. Din loc in loc cate un beach bar sau cateva hamacuri trantite neglijent.


Restul - pustiu. Asta daca nu dai peste cate vreo soparla de 1.5-2.5 m. Malaezienii nu au caini. Probabil sunt prea multe carciumi chinezesti. Dar au soraple care sa le caute prin gunoaie.

Ne negociem un bungalow cu un localnic. De la 80 ne intelegem la 60 MYR. Ne intreaba cat vrem sa stam. 4-5 zile pana ni se termina banii! Da intelegator din cap.

E frumos aici. Intre 5 si 7 pm e happy hour la bere. 3 la 10 MYR. Luam trei randuri de beri stand tolaniti pe plaja.

Dupa un dus nimerim la o carciuma sa mancam ceva. Au grill si seara servesc ce prind peste zi. Preturile sunt facute la fel. In loc de pretul portiei scrie 'market price'.



Ne intelegem la pret si luam doua portii: pisica de mare si baracuda.
Ne lasa gura apa si la niste capete de calamar. Femeia de la gratar zica ca nu-s de vanzare. Ca turistilor nu le place. Noi o convingem sa ne dea de pofta 3-4 bucati. Gresala! Nici unul nu e in stare sa termine o portie. Sunt imense. Maine luam doar o portie pentru amandoi.



-- Post From My iPhone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu